BTC
% 1h
0.17
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,351
EUR
15,940
NOK
169,479

BTC
% 1h
0.17
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,351
EUR
15,940
NOK
169,479

Oslo Blockchain Day

Tidligere i år besøkte vi Oslo Blockchain Day. Konferansen ble holdt av Blockchangers, og er estimert til å være en av de største blokkjede eventene i hele Europa, og det er ikke uten grunn.

Konferansen rommet eksperter, utviklere, entreprenører, kryptopersonligheterer, og statlige ansatte, bare for å nevne noen. Totalt var det over 35 foredragsholdere som hadde tatt turen til Hausmannsgate 16.

Konferansen ble åpnet opp av vertene Silvija Seres og Linda Hesselberg fra Lørn:Tech. Åpningstalene ble holdt av Mattereum og Parity Technologies. Deretter ble lokalet delt opp i to, hvor programmet splittes. To forskjellige rom, med to forskjellige temaer. Slik fortsatte det hele dagen. Det var veldig interessant å se alle de forskjellige temaene som var sentrale for blockchain sin utvikling. Alt var ikke bare kode og data.

Bilderesultat for oslo blockchain day place

Governance & Regulation var en av temaene. Her kom utfordringer i det statlige system frem, og temaer om hvordan nasjonale registre kan dra nytte av blokkjeder. Store selskaper som EY oppdaterte om det norske- og europeisk markedet, mens lokale selskaper som Altinn og OBOS introduserte deres perspektiv og retning for å implementere blokkjeder inn i deres selskap.

Humanitarian & Civil Rights var et tema hvor identitet var veldig sentralt. Her ble det dratt frem alt fra potensialer i helsesektor, til hvordan lage økonomisk vekst i små samfunn med lite ressurser. Det er utrolig fint å se at så mange ser etter muligheter og løsninger innenfor det humanitære. En av foredragsholderene var Ole Kristoffer Bjelland fra Røde Kors. Røde Kors jobber blandt annet med digitale identiteter som skal hjelpe flykninger med bruk av digitale penger. Det er totalt i dag 1,5 milliarder mennesker uten noe form for ID.

Financial Technology er nok den mest sentrale delen av blokkjeder i dag.
Her møter vi flere gründere bak prosjekter som omdefinerer penger og tilbyr forsikringer og ikke-marginale lån. Er dette en trussel mot banker eller demokratisering av teknologi som vil utjevne samfunnsmessige forskjeller? Dette er spørsmål som er veldig aktuelle rundt debatt bordet. Selskap som er representert her er blant annet Opera Software og MakerDAO.

Startups and Circular Economy er noe som er naturlig i ett nytt og voksende marked. World Economic Forum mener at blockchain vil bidra til mer samfunnsansvar og bærekraft. Rettferdige og transparentere forsyningskjeder, økonomiske insentiver for å redusere avfall og effektiv resirkulering av materialer er ting som er sentralt på dagsordenen under Oslo Blockchain Day. Innen 2030 vil implementeringen av blockchain generere $3,1 billioner i verdi, og det er bare begynnelsen. Det anslås at en årlig gevinst av blockchain i offentlig sektor vil være minst 15 milliarder dollar, og regjeringen vår vil forstå fordelene med det for samfunnet. Vil blockchain true eller styrke demokrati og personvern?

Dette er aktuelle spørsmål som blir jobbet på hver eneste dag. Er dette ting som du finner interessant? Da anbefaler jeg deg å ta turen ved neste konferanse!

Takk til Blockchangers, og takk til alle som kom og gjorde denne dagen til noe så bra som det ble.

Vil du vite mer om Oslo Blockchain Day kan du finne informasjon her: https://osloblockchainday.no/

Forrige

Neste