BTC
% 1h
0.01
% 24h
1.57
% 7d
3.25
BTC
USD
19,362
EUR
15,945
NOK
169,594

BTC
% 1h
0.01
% 24h
1.57
% 7d
3.25
BTC
USD
19,362
EUR
15,945
NOK
169,594

HØYRISIKO KAPITALIST: BITCOIN TILBYR RØMNINGSVEI FRA ET LAMMENDE PENGESYSTEM

Bitcoin tilbyr et sunt alternativ til evigvarende inflasjon

Ifølge investopedia så ble de første papir pengene utstedt i USA 3. februar, 1690 av Massachusetts Bay Colony. Mindre enn 200 år senere kunne amerikanere trade $20.67 for én ounce med gull. Med andre ord, U.S. dollar var backet av gull.

Dette var et effektivt system på den måten at det avgrenset beholdningen. I 1933 uttalte President Herbert Hoover dette velkjente sitatet,

«we have gold because we cannot trust governments.»

Dessverre, så er dette det samme året at USA begynner å forlate gullstandarden.

Og, i 1971 så er tilknytningen mellom gull og U.S. dollar helt borte, etter nesten 50 år med devaluering av dollaren.

SENTRALBANKER SKAPER INFLASJON

I 1913 skapte administrasjonen i USA institusjonen, Federal Reserve. Formålet var å overvåke penge-strategien og å hjelpe til med å stabilisere økonomien. Federal Reserve fikk makten til å trykke penger digitalt ved å utstede lån til de store bankene.

Uten noe aktivum som backet dollaren kunne Federal Reserve bare trykke penger etter behov. Over tid så ble dollarens verdi svekket etter hvert som sentralbanker fortsatte å sprøyte mer penger inn i systemet.

I bildet over ser du at dollarens kjøpekraft har stupt med 95% etter etableringen av Federal Reserve (FED).

Dette er dårlige nyheter for enhver borger. Du merker det nok ikke men dine oppsparte midler synker i verdi sakte men sikkert.

Imidlertid, så finnes det i dag en ‘safehaven’ som fungerer så bra at eliten kaller den for ‘rat poison’ som en kombinasjon av frykt og manglende kunnskap.

Høyrisiko Kapitalist: Vi har nå muligheten til å forlate dette monetære systemet

Om du har en million dollar i dag, så vil ikke den ha samme verdi neste år. Med andre ord, du taper penger som et resultat av inflasjonen stimulert av sentralbanker.

Men nå, har du en sjanse til å bevare din formue.

Nic Carter, en partner for ‘Castle Island Ventures’ og tidligere kryptovaluta analytiker for Fidelity, snakket med CCN om hvordan bitcoin kan hjelpe borgere å bevare sine formuer.

Han sier;

«Du er tvunget til å bruke din lokale suverene valuta, selv om den er høyst inflasjonær. De flest vanlige sparere har ikke andre alternativer, og somoftest må de forholde seg til restriksjoner og kan ikke flytte midlene sine over til andre valutaer eller aktivum.»

Han legger til;

«Bitcoin gir oss, for første gang, muligheten til å forlate vårt lokale pengesystem med våre investeringer intakte. De kan ikke lenger tvinge enhver borger inn i deres monetære system.»

Før bitcoin kom på banen, kjøpte folk eiendom, gull, og andre edle metaller for å beskytte deres formue mot inflasjon. Nic Carter sier at disse investerings objektene er vanskeligere å lagre/holde. I motsetning, så er kryptovalutaer lav-friksjon aktivumer; de er enklere å kjøpe og kan trygt lagres gjennom en hardware wallet.

Det er godt mulig at i fremtiden, vil de som kaller dette for rottegift i dag, bli nødt til å søke tilflukt i bitcoin og andre digitale valutaer.

Kilde: CCN

Forrige